Tim en Nele, aangenaam!

    Een eigen zaak beginnen? Dat doe je niet zo maar. Het is een idee dat jaren borrelt en rijpt tot het momentum zich voordoet. Plots was het daar, dat momentum. En hier staan we. Tim en Nele, aangenaam! Een leerkracht Lichamelijk Opvoeding tevens voetbal-ervaringsdeskundige enerzijds en een retail-en marketingdeskundige tevens fervent danser anderzijds. Twee gedreven mensen die samen de sprong wagen, in hun thuishaven Sint-Niklaas.

    Elk van uit onze persoonlijke en professionele achtergrond constateerden we de afgelopen jaren een aantal verontrustende trends, waarop we met Studio Santee een deel van het antwoord willen bieden. 

  • We zitten te veel stil. We bewegen te weinig. Zelfs onze kinderen bewegen te weinig. Te veel schermtijd? Te weinig spelen? Met de auto naar school? Experten spreken over 'generatie slapjanus'. Dat is niet de generatie die wij willen groot brengen.  
  • Het % mensen met obesitas stijgt zowel voor kinderen als volwassenen. Beweging en gezonde voeding hebben een significante invloed om de problematiek onder controle te krijgen.
  • Het % kinderen, jongeren en volwassenen met mentale gezondheidsproblemen blijft stijgen. Toch is er een heel preventief luik waardoor mensen proactief veerkrachtiger in het leven kunnen staan. Het verband tussen mentale en fysieke gezondheid werden reeds door onderzoek aangetoond.
  • Studies pleiten voor een multi-disciplinaire aanpak bij sportverenigingen om blessures of over-training te vermijden. Verschillende sportdisciplines zijn complementair en verbeteren in combinatie de sportprestaties. Heel wat verenigingen missen hier onderbouwde ondersteuning en expertise.
  • We zitten met z'n allen te veel binnen. Buitenlucht heeft nochtans niet alleen een positief effect op ons humeur, het vermindert stress en burn-out, zorgt ervoor dat ons lichaam meer vitamine D aanmaakt en geeft ons ook meer energie. 

Dagelijks lopen we onszelf haastig voorbij in een wereld van figuurlijk 'rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan' , maar vergeten we tijd te maken om voldoende te bewegen. Wij geloven dat net in die beweging de sleutel ligt om de verontrustende tendensen van hierboven om te buigen voor onze kinderen. Bewegen is geen optie, maar meer dan ooit een must, een basisbehoefte. Voor iedereen die net als de springveer uit ons logo sterker, flexibeler en veerkrachtiger in het leven wil staan. Laat ons bewuster 'stilstaan bij bewegen'. 

Met Studio Santee willen we daarom infrastructuur aanbieden om beweging te faciliteren en willen we kennis en inzichten over 'gezond bewegen' delen en helpen toepassen. Studio Santee moet een plaats zijn voor iedereen die wil bouwen aan een fysiek en mentaal gezonde levensstijl. Een plaats waar jong en oud grenzen verleggen, elkaar ontmoeten, zichzelf ontdekken en overtreffen, tot rust komen en zich amuseren. 

Expertise, een goed gelegen locatie met eindeloos potentieel, 'a million dreams' en plannen, een gezond portie ambitie en heel veel goesting! Daar gaan we alvast mee aan de slag in 2020. We starten - bescheiden - in bijberoep met sportieve zomerkampen en een aantal lessenreeksen. Maar net als jij, net als onze kinderen, net als wijzelf, zal ook Studio Santee in beweging zijn de komende jaren. 

We springen alvast met veel plezier in ons nieuw avontuur en bouwen (letterlijk en figuurlijk) , het liefste samen met jullie, verder aan 'onze plek'. Laat ons rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan, op tijd op adem komen en weer doorgaan. Letterlijk dan, please!

Tot gauw, in de Heistraat. Je bent van harte welkom!

Met sportieve groeten,

Tim & Nele,